Aktuális

2022. 09. 26

Akár 20%-os földgáz-megtakarítás is elérhető a BKM szakdivíziójának új szolgáltatásával

A gázkazánok állapotát érdemes a tél beállta előtt ellenőriztetni!

A Budapesti Közművek keretében önálló szakmai tevékenységet folytató FŐKÉTÜSZ Kéményseprőipari Divízió a szokásos kéményellenőrzés megrendelése esetén új, ingyenes szolgáltatással segíti az intézményeket és vállalkozásokat a takarékosabb energiagazdálkodás kialakításában.

Az energiahordozók rendkívüli ütemű és mértékű drágulása az intézményekre, vállalatokra is jelentős terhet ró. Mindennapjaink lényeges kérdésévé vált, hogy mivel, mennyit és milyen hatékonysággal fűtünk. A különböző készülékek típusuktól és állapotuktól függően adott mennyiségű energiával nagyon eltérő hőmennyiséget tudnak előállítani, így kiemelten fontos, hogy megfelelően beállított és karbantartott fűtőeszközt használjunk.

A FŐKÉTÜSZ felelős szolgáltatóként ebben szeretne az intézmények és vállalkozások segítségére lenni. Ennek érdekében bővítette szolgáltatási körét a megrendelt kéményellenőrzést kiegészítő ingyenes hatásfokméréssel. A szolgáltatás keretében, a kötelező kéményellenőrzések alkalmával kéményseprőink megmérik a gázkészülékek működése közben keletkező füstgáz összetételét. A mérést a FŐKÉTÜSZ munkatársai korszerű, laboratóriumban bevizsgált füstgázelemző készülékekkel végzik. Az eszköz a füstgáz összetételéből és az abban található anyagok mennyiségéből kiszámítja a kazán működési hatásfokát. Ebből az adatból következtetni lehet a gázkészülék beállítottságára, állapotára.

A tisztán tartott és szakember által beállított gázkészülék a tökéletes égési folyamatnak köszönhetően kevesebb gáz felhasználásával állít elő adott mennyiségű hőenergiát. Egy jó állapotú és kitisztított kazán akár 20% energiahordozó-megtakarítást is eredményezhet az optimálistól eltérő üzemi paraméterek mellett működő készülékhez képest.

A FŐKÉTÜSZ munkatársai a kötelező kéményellenőrzések alkalmával mért adatokat az ellenőrzést megrendelő intézmények, gazdálkodó szervezetek rendelkezésére bocsátják. A gázkészülékek üzemeltetői ezáltal segítséget kapnak abban, hogy készülékükhöz kell-e szakembert hívniuk, hogy elvégezze a szükséges karbantartást és beállítást a hatékonyabb működés érdekében.

A mérést és elemzést a FŐKÉTÜSZ kéményseprői most országszerte ingyenesen elvégzik intézmények és gazdálkodó szervezetek számára, a kötelező éves kéményellenőrzés megrendelése esetén.

Kéményellenőrzést az ingyenes hatásfokméréssel itt rendelheti meg: http://www.kemenysepro.hu/hu/megrendelo

BKM Budapesti Közművek Nonprofit Zrt.

FŐKÉTÜSZ Kéményseprőipari Divízió

 

2022. 09. 26

Akár 20%-os földgáz-megtakarítás is elérhető a BKM szakdivíziójának új szolgáltatásával

A FŐKÉTÜSZ bővítette szolgáltatási körét a megrendelt kéményellenőrzést kiegészítő ingyenes hatásfokméréssel.

2022. 06. 23

Tájékoztatás szolgáltatóváltozással kapcsolatban!

Tájékoztatjuk Önöket, hogy a társasházi, lakószövetkezeti ingatlanokban, illetve kizárólag magánszemély tulajdonában lévő és gazdálkodó szervezet székhelyeként, fióktelepeként vagy telephelyeként be nem jegyzett ingatlanokban a kéményseprőipari tevékenységet 2021. május 1-től a Belügyminisztérium Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság Gazdasági Ellátó Központ (továbbiakban: BM OKF GEK) Kéményseprőipari igazgatóhelyettesi szervezetének munkatársai végzik a Főváros területén. A 2021 május 1-től a Budapesti Közművek keretében önálló szakmai tevékenységet folytató FŐKÉTÜSZ Kéményseprőipari Divízió ezen időpontot követően országosan, kizárólag a gazdálkodó szervezetek számára végez kéményseprést. Ezen ingatlanok ellenőrzését kéményseprő kollégáink továbbra is kötelező megrendelés alapján végzik. Kéményseprőinknek frissen kalibrált, újonnan beszerzett Testo füstgázelemző készülékek állnak rendelkezésére, így megrendelőinknek a legmagasabb szakmai színvonalat tudjuk nyújtani.

2021. 04. 20

Személyes félfogadás változása

A FŐKÉTÜSZ Nonprofit Kft. költözése, illetve a kéményseprő-ipari szervnek történő feladatátadás miatt Társaságunk utolsó személyes félfogadási napja 2021. április 26.

2021. 04. 09

Április 12-től változik a rendelések feldolgozása

A FŐKÉTÜSZ Nonprofit Kft. 2021. május 1-jével átadja eddigi közszolgáltatási feladatait a Belügyminisztérium Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság Gazdasági Ellátó Központ kéményseprő-ipari feladatokat ellátó szervének. Ennek következtében április 12-től változik a megrendelések feldolgozási rendje.

2021. 04. 09

Újraindul a félfogadás a személyes ügyfélszolgálaton

Tájékoztatjuk Tisztelt Ügyfeleinket, hogy a FŐKÉTÜSZ Nonprofit Kft. a hatályos járványügyi rendelkezésekkel összhangban április 12. napjától ismét megnyitja személyes ügyfélszolgálati irodáját. A félfogadási idő a korlátozások előtti, normál működés szerint alakul hétfőtől.

2021. 03. 07

Átmenetileg szünetel a személyes ügyfélfogadás

Tájékoztatjuk Tisztelt Ügyfeleinket, hogy munkatársaink és ügyfeleink egészségének védelme érdekében, összhangban a 104/2021. (III.5) Korm. rendeletben foglaltakkal, személyes ügyfélszolgálati irodánk ideiglenesen továbbra is zárva tart, műszaki ügyfélszolgálatunk pedig rövidített félfogadással működik. A beütemezett kéményellenőrzések elvégzését a kormányrendelet nem érinti.

2021. 02. 26

Ideiglenes változik a személyes ügyfélfogadás rendje

A vírushelyzet romlása miatt 2021. március 1-15. között átmenetelig szünetel a személyes panaszügyfélszolgálat, és a műszaki ügyfélszolgálat is csökkentett félfogadási idővel tart nyitva ebben a két hétben.

2021. 02. 05

Áramszünet miatt változik a félfogadási idő

2021. február 11-én áramszünet miatt a FŐKÉTÜSZ Nonprofit Kft. személyes ügyfélszolgálati irodája csak 7.00-10.00 óra között lesz nyitva.

2020. 12. 11

Ünnepi félfogadási rend

A vírushelyzetre való tekintettel Társaságunk december 28-31. között telefonon 7.00-13.00 óra között, míg személyesen reggel 7.00-10.00 óra között fogadja az ügyfeleket.

2020. 10. 19

245.000 fővárosi lakás kéménye került ellenőrzésre a fűtési szezon kezdetéig

A FŐKÉTÜSZ Kft. a vírus miatti leállás ellenére a fűtési szezon kezdetéig leellenőrizte a 2020-ra betervezett lakások 75%-át. Családi házak esetében az ellenőrzést megrendelés alapján végzik a kéményseprők.

2020. 10. 02

Kigyulladt buszt és utasait mentették kéményseprőink

A kéményellenőrzés élet- és vagyonvédelmi szolgáltatás, amit október 1-jén munkatársaink ingatlanon kívül is gyakoroltak: a kigyulladt 39-es busz oltását és az utasok mentését végezték a tűzoltók kiérkezéséig.

2020. 06. 29

Hőségben nő a szén-monoxid visszaáramlás veszélye

A kánikulai időjárás jelentősen növeli a szén-monoxid mérgezés kockázatát. Az elmúlt napok balesetei ismét ráirányítják a figyelmet az óvintézkedések fontosságára a nyári időszakban is.

2020. 06. 25

Július 1-jén újra elindulnak a fővárosi kéményellenőrzések

A koronavírus járvány okozta veszélyhelyzet elmúltával a FŐKÉTÜSZ Kft. július 1-jével ismét megkezdi az előzetesen meghirdetett (ún. sormunka jellegű) kéményellenőrzése-ket Budapesten. A fővárosi kéményseprők a szükséges értesítések kihelyezését már megkezdték.

2020. 05. 10

Rászorulóknak segítenek a fővárosi kéményseprők

A kéményellenőrzések veszélyhelyzet miatti szüneteltetése alatt a fővárosi kéményseprők a rászorulók ellátásában vesznek részt. Március vége óta több, mint 4000 háztartásnak vittek élelmiszert és gyógyszert.

2020. 03. 16

Keddtől szünetelnek a fővárosi sormunka jellegű kéményellenőrzések

Az állampolgárok védelme érdekében a koronavírus fertőzések miatt a FŐKÉTÜSZ Kft. március 17-től átmenetileg szünetelteti az előzetesen meghirdetett (ún. sormunka jellegű) kéményellenőrzéseket Budapesten. A fővárosi kéményseprők a járvány ideje alatt a szociális ellátásba segítenek be.

2019. 05. 23

TEDD MEG MAGADÉRT! – Közösségi virágültetés a Margitszigeten

A FŐKERT Nonprofit Zrt. ismét megrendezi a „Tedd Meg MAgadért!” nagyszabású, családi önkéntes virágültető napját 2019. május 25-én, szombaton, délelőtt 10:00 órától 18:00 óráig, a Margitszigeten.

2019. 03. 28

Változik a nyilatkozatok kiadási rendje

2019. április 1-jétől az elkészült kéményseprő-ipari nyilatkozatokat csak a szolgáltatás ellenértékét tartalmazó számla teljesítését követően adja ki a FŐKÉTÜSZ Kft.

2019. 02. 22

Tilos kéményseprő engedély nélkül használni az égéstermék-elvezetőt

A kéményseprő-ipari nyilatkozat nélkül használt égéstermék-elvezetők azon túl, hogy életveszélyesek, felvethetik mind a tulajdonos, mind a kivitelező jogi felelősségét egy baleset vagy tragédia esetén.

2019. 01. 21

Nem mindenkinek ingyenes és önkéntes a kéményellenőrzés

Az elmúlt két évben több alkalommal is változtak a kéményseprő-ipari jogszabályok. Bizonyos ingatlantípusok és bizonyos ügyfelek számára ingyenessé, illetve önkéntessé vált a kéményellenőrzés, míg más esetekben fizetős és kötelező maradt.

2018. 10. 10

Idén eddig háromszázezer ingatlant ellenőriztek a fővárosi kéményseprők

Budapesten 2018-ban is az országos átlag feletti a sikeres kéményellenőrzések aránya: tízből kilenc lakásban eredményesen végezték el az ellenőrzést a kéményseprők. A fővárosi kéményállomány töredékénél kellett közvetlen életveszélyt megállapítani, ugyanakkor közel 30.000 kémény felújításra, átalakításra szorul.

2018. 09. 13

Kéményseprős gyerekprogramok az Andrássy úton

2018. szeptember 15-16. hétvégén is az Andrássy út ad otthont az idei Autómentes Nap rendezvényeinek, ahol Simon a kéményseprő is várja az érdeklődőket.

2018. 05. 21

Tedd meg MAgadért! – Környezettudatok családi-és sportnap a Margitszigeten

A FŐKERT Nonprofit Zrt., Budapest Főváros Önkormányzata Sportosztályával karöltve rendezi meg ismét a „Tedd Meg Magadért!” nagyszabású, ingyenes, környezettudatos családi- és sportnapját 2018. június 2-án, szombaton, délelőtt 10 órától este 22 óráig, a Margitszigeten. Várunk mindenkit!

2018. 02. 23

A fővárosban továbbra is biztosított a kémények rendszeres ellenőrzése

A fővárosi családi ház tulajdonosok 91%-a 2018-tól is igénybe kívánja venni a rendszeres kéményellenőrzést családja és ingatlana biztonsága érdekében. A társasházak és lakásszövetkezetek kötelező kéményellenőrzésével továbbra is biztosított a fővárosi kémények rendszeres és szakszerű kontrollja.

2018. 01. 03

Kéményseprőink kívántak sok szerencsét a köztársasági elnöknek

A FŐKÉTÜSZ kéményseprői kívántak szerencsét és sikeres új évet Áder János köztársasági elnöknek és rajta keresztül minden honfitársunknak.

2017. 10. 16

A Főváros továbbra is ellenzi a kötelező kéményellenőrzés eltörlését

Mind a Főváros, mind a FŐKÉTÜSZ Fővárosi Kéményseprőipari Kft. üdvözli Áder János köztársasági elnök döntését, mellyel megfontolásra visszaküldte az Országgyűlésnek a módosított kéményseprő-ipari törvényt.

2017. 10. 12

A Fővárosban a leghatékonyabb a kéményellenőrzés

Budapesten 2017-ben is minden tervezett kéményellenőrzés elvégzésre kerül. Idén a fővárosi kéményseprők 1.200 esetben tártak fel életveszélyes helyzetet. A kötelező kéményellenőrzés megszüntetése jelentősen csökkentené a jelenlegi biztonsági szintet.

2017. 10. 09

A Főváros elutasítja a kémények biztonsági szintjének csökkentését

Az országgyűléshez benyújtott törvénymódosítás megszüntetné a kötelező kéményel-lenőrzést a családi házak esetében. A tervezett változtatás családok százezreitől veszi el az eddig járó, kérés nélküli kéményellenőrzést.

2017. 09. 13

Kéményseprős gyerekprogramok az Andrássy úton

2017. szeptember 16-17. hétvégén is az Andrássy út ad otthont az idei Autómentes Nap rendezvényeinek, ahol Simon a kéményseprő is várja az érdeklődőket.