Tájékoztató

Tisztelt Ingatlanhasználó! Tisztelt Ingatlantulajdonos!

2021. május 1-jétől jelentősen megváltozik a fővárosi kéményellenőrzések rendje. A hatályos jog- szabályi előírások szerint májustól az ingatlan tulajdonosának vagy -használójának kötelezettsége a kéményellenőrzés megrendelése a kéményseprő-ipari szolgáltatótól. A BKM Nonprofit Zrt. FŐKÉTÜSZ Kéményseprőipari Divíziója ezeket az egyedi megrendeléseket, mint kéményseprő-ipari szolgáltató látja el ettől az időponttól kezdve. A fenti megrendelési kötelezettség minden olyan ingatlanra vonatkozik, amely az alábbi feltételeknek megfelel:

  • az adott ingatlanba a vállalkozás székhelye, telephelye (beleértve az egyéni vállalkozót is) van bejelentve, illetve résztulajdonosa gazdálkodó szervezet.

  • valamint az ingatlan nem társasházi vagy lakószövetkezeti épületben található

Amennyiben az Ön ingatlana a fenti kategóriába esik, úgy a rendszeres kéményellenőrzés megrendelési kötelezettsége Önre is vonatkozik, azaz a kéményellenőrzés díjfizetés ellenében továbbra is kötelező, és egy esetleges balesetet követően az ingatlantulajdonos büntetőjogi felelőssége is felmerülhet.

Mit kínál Önnek a FŐKÉTÜSZ Kéményseprőipari Divízió, mint kéményseprő-ipari szolgáltató?

  • maximális segítséget a jogszabályi kötelezettségek teljesítéséhez, az esetleges hatósági intézkedések elkerüléséhez

  • a kémény- és tüzelőberendezés használatból fakadó kockázatok minimalizálását, a legmagasabb szakmai színvonalat

  • a kötelezettséggel járó adminisztrációs terhek átvállalását Öntől

  • szakmai tanácsadást a kéményhasználattal, kéményfelújítással, tüzelőberendezésekkel, energiahatékonysági megoldásokkal kapcsolatban

  • teljes körű online ügyintézést

Hetvenéves fővárosi tapasztalatából fakadóan Társaságunk rendelkezik a legpontosabb kémény- és ingatlanadatokkal Budapesten, ami a szolgáltatásnyújtás alapja. Forduljon hozzánk bizalommal!

 

Amennyiben kérdése van a szolgáltatással kapcsolatban, vegye fel a kapcsolatot ügyfélszolgálatunkkal.

Megrendelését itt rögzítheti.

 

BKM Nonprofit Zrt. FŐKÉTÜSZ Kéményseprőipari Divízió