Aktuális

2021. 04. 09

Április 12-től változik a rendelések feldolgozása

Tisztelt Ügyfeleink!

A FŐKÉTÜSZ Nonprofit Kft. Fővárosi Önkormányzattal kötött közszolgáltatási szerződése 2021. április 30-val megszűnik. Ennek értelmében Társaságunk társasházi vagy lakószövetkezeti ingatlanban, illetve kizárólag magánszemély tulajdonában lévő és gazdálkodó szervezet székhelyeként, telephelyeként vagy fióktelepeként nem bejegyzett egyéb ingatlanban kéményellenőrzést és műszaki vizsgálatokat április 30. után nem végezhet. Ezen feladatok átadásra kerülnek a feladatot átvevő Belügyminisztérium Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság Gazdasági Ellátó Központ kéményseprő-ipari feladatokat ellátó szervének (Fővárosi Katasztrófavédelem). A feladatok katasztrófavédelemnek történő zökkenőmentes átadása érdekében április 12-től az alábbi módon változik a Társasághoz beérkező egyedi megrendelések (kéményellenőrzésre, műszaki vizsgálatra, illetve tervfelülvizsgálatra vonatkozó rendelések) kezelése:

  • Az április 12-től feldolgozott kéményellenőrzésre (pótellenőrzések, eseti ellenőrzések) vonatkozó megrendelések esetében amennyiben annak teljesítése május 1-től a katasztrófavédelem feladata, úgy a megrendelés adatai átadásra kerülnek a szervnek. Ezen rendelések kapcsán május 1-jét követően a 1818-as számon tudnak érdeklődni az ügyfelek. Amennyiben a megrendeléssel érintett ingatlan a FŐKÉTÜSZ ellátási körébe tartozik május 1-től (olyan nem társasházi vagy lakószövetkezeti ingatlan, amely nem tisztán magánszemély tulajdonában van vagy az adott ingatlanba gazdasági társaság székhelye, telephelye vagy fióktelepe van bejelentve), úgy a FŐKÉTÜSZ munkatársai fogják megkeresni a megrendelőt a szolgáltatás teljesítésével kapcsolatban.
  • Az április 12-től beérkező műszaki vizsgálati megrendeléseknél a május 1-től a katasztrófavédelem által ellátandó ingatlanok esetében ki kell tölteni az „Adattovábbítási kérelem” elnevezésű nyomtatványt, így a megrendelés már május 1-je előtt átadhatóvá válik a szervnek, ami értelemszerűen gyorsítja annak teljesítését. A nem a szerv ellátási körébe tartozó ingatlanok esetében a FŐKÉTÜSZ munkatársai fogják megkeresni a megrendelőt a szolgáltatás teljesítésével kapcsolatban.
  • Április 15-ig a tüzelőberendezés csere kapcsán beérkező műszaki vizsgálati megrendeléseket továbbra is elvégzi a Társaság. Április 16-tól az ilyen tárgyú műszaki vizsgálati megrendelésekkel kapcsolatos eljárásrend azonos lesz a második pontban leírtakkal.
  • Társaságunk az üzemzavarelhárítással kapcsolatos megrendeléseket április 30-ig az eddig megszokott rendben teljesíti.


Kérjük szíves megértésüket és türelmüket!

Üdvözlettel, FŐKÉTÜSZ Nonprofit Kft.

2022. 09. 26

Akár 20%-os földgáz-megtakarítás is elérhető a BKM szakdivíziójának új szolgáltatásával

A FŐKÉTÜSZ bővítette szolgáltatási körét a megrendelt kéményellenőrzést kiegészítő ingyenes hatásfokméréssel.

2022. 06. 23

Tájékoztatás szolgáltatóváltozással kapcsolatban!

Tájékoztatjuk Önöket, hogy a társasházi, lakószövetkezeti ingatlanokban, illetve kizárólag magánszemély tulajdonában lévő és gazdálkodó szervezet székhelyeként, fióktelepeként vagy telephelyeként be nem jegyzett ingatlanokban a kéményseprőipari tevékenységet 2021. május 1-től a Belügyminisztérium Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság Gazdasági Ellátó Központ (továbbiakban: BM OKF GEK) Kéményseprőipari igazgatóhelyettesi szervezetének munkatársai végzik a Főváros területén. A 2021 május 1-től a Budapesti Közművek keretében önálló szakmai tevékenységet folytató FŐKÉTÜSZ Kéményseprőipari Divízió ezen időpontot követően országosan, kizárólag a gazdálkodó szervezetek számára végez kéményseprést. Ezen ingatlanok ellenőrzését kéményseprő kollégáink továbbra is kötelező megrendelés alapján végzik. Kéményseprőinknek frissen kalibrált, újonnan beszerzett Testo füstgázelemző készülékek állnak rendelkezésére, így megrendelőinknek a legmagasabb szakmai színvonalat tudjuk nyújtani.

2021. 04. 20

Személyes félfogadás változása

A FŐKÉTÜSZ Nonprofit Kft. költözése, illetve a kéményseprő-ipari szervnek történő feladatátadás miatt Társaságunk utolsó személyes félfogadási napja 2021. április 26.

2021. 04. 09

Április 12-től változik a rendelések feldolgozása

A FŐKÉTÜSZ Nonprofit Kft. 2021. május 1-jével átadja eddigi közszolgáltatási feladatait a Belügyminisztérium Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság Gazdasági Ellátó Központ kéményseprő-ipari feladatokat ellátó szervének. Ennek következtében április 12-től változik a megrendelések feldolgozási rendje.

2021. 04. 09

Újraindul a félfogadás a személyes ügyfélszolgálaton

Tájékoztatjuk Tisztelt Ügyfeleinket, hogy a FŐKÉTÜSZ Nonprofit Kft. a hatályos járványügyi rendelkezésekkel összhangban április 12. napjától ismét megnyitja személyes ügyfélszolgálati irodáját. A félfogadási idő a korlátozások előtti, normál működés szerint alakul hétfőtől.

2021. 03. 07

Átmenetileg szünetel a személyes ügyfélfogadás

Tájékoztatjuk Tisztelt Ügyfeleinket, hogy munkatársaink és ügyfeleink egészségének védelme érdekében, összhangban a 104/2021. (III.5) Korm. rendeletben foglaltakkal, személyes ügyfélszolgálati irodánk ideiglenesen továbbra is zárva tart, műszaki ügyfélszolgálatunk pedig rövidített félfogadással működik. A beütemezett kéményellenőrzések elvégzését a kormányrendelet nem érinti.

2021. 02. 26

Ideiglenes változik a személyes ügyfélfogadás rendje

A vírushelyzet romlása miatt 2021. március 1-15. között átmenetelig szünetel a személyes panaszügyfélszolgálat, és a műszaki ügyfélszolgálat is csökkentett félfogadási idővel tart nyitva ebben a két hétben.

2021. 02. 05

Áramszünet miatt változik a félfogadási idő

2021. február 11-én áramszünet miatt a FŐKÉTÜSZ Nonprofit Kft. személyes ügyfélszolgálati irodája csak 7.00-10.00 óra között lesz nyitva.

2020. 12. 11

Ünnepi félfogadási rend

A vírushelyzetre való tekintettel Társaságunk december 28-31. között telefonon 7.00-13.00 óra között, míg személyesen reggel 7.00-10.00 óra között fogadja az ügyfeleket.

2020. 10. 19

245.000 fővárosi lakás kéménye került ellenőrzésre a fűtési szezon kezdetéig

A FŐKÉTÜSZ Kft. a vírus miatti leállás ellenére a fűtési szezon kezdetéig leellenőrizte a 2020-ra betervezett lakások 75%-át. Családi házak esetében az ellenőrzést megrendelés alapján végzik a kéményseprők.

2020. 10. 02

Kigyulladt buszt és utasait mentették kéményseprőink

A kéményellenőrzés élet- és vagyonvédelmi szolgáltatás, amit október 1-jén munkatársaink ingatlanon kívül is gyakoroltak: a kigyulladt 39-es busz oltását és az utasok mentését végezték a tűzoltók kiérkezéséig.

2020. 06. 29

Hőségben nő a szén-monoxid visszaáramlás veszélye

A kánikulai időjárás jelentősen növeli a szén-monoxid mérgezés kockázatát. Az elmúlt napok balesetei ismét ráirányítják a figyelmet az óvintézkedések fontosságára a nyári időszakban is.

2020. 06. 25

Július 1-jén újra elindulnak a fővárosi kéményellenőrzések

A koronavírus járvány okozta veszélyhelyzet elmúltával a FŐKÉTÜSZ Kft. július 1-jével ismét megkezdi az előzetesen meghirdetett (ún. sormunka jellegű) kéményellenőrzése-ket Budapesten. A fővárosi kéményseprők a szükséges értesítések kihelyezését már megkezdték.

2020. 05. 10

Rászorulóknak segítenek a fővárosi kéményseprők

A kéményellenőrzések veszélyhelyzet miatti szüneteltetése alatt a fővárosi kéményseprők a rászorulók ellátásában vesznek részt. Március vége óta több, mint 4000 háztartásnak vittek élelmiszert és gyógyszert.

2020. 03. 16

Keddtől szünetelnek a fővárosi sormunka jellegű kéményellenőrzések

Az állampolgárok védelme érdekében a koronavírus fertőzések miatt a FŐKÉTÜSZ Kft. március 17-től átmenetileg szünetelteti az előzetesen meghirdetett (ún. sormunka jellegű) kéményellenőrzéseket Budapesten. A fővárosi kéményseprők a járvány ideje alatt a szociális ellátásba segítenek be.

2019. 05. 23

TEDD MEG MAGADÉRT! – Közösségi virágültetés a Margitszigeten

A FŐKERT Nonprofit Zrt. ismét megrendezi a „Tedd Meg MAgadért!” nagyszabású, családi önkéntes virágültető napját 2019. május 25-én, szombaton, délelőtt 10:00 órától 18:00 óráig, a Margitszigeten.

2019. 03. 28

Változik a nyilatkozatok kiadási rendje

2019. április 1-jétől az elkészült kéményseprő-ipari nyilatkozatokat csak a szolgáltatás ellenértékét tartalmazó számla teljesítését követően adja ki a FŐKÉTÜSZ Kft.

2019. 02. 22

Tilos kéményseprő engedély nélkül használni az égéstermék-elvezetőt

A kéményseprő-ipari nyilatkozat nélkül használt égéstermék-elvezetők azon túl, hogy életveszélyesek, felvethetik mind a tulajdonos, mind a kivitelező jogi felelősségét egy baleset vagy tragédia esetén.

2019. 01. 21

Nem mindenkinek ingyenes és önkéntes a kéményellenőrzés

Az elmúlt két évben több alkalommal is változtak a kéményseprő-ipari jogszabályok. Bizonyos ingatlantípusok és bizonyos ügyfelek számára ingyenessé, illetve önkéntessé vált a kéményellenőrzés, míg más esetekben fizetős és kötelező maradt.

2018. 10. 10

Idén eddig háromszázezer ingatlant ellenőriztek a fővárosi kéményseprők

Budapesten 2018-ban is az országos átlag feletti a sikeres kéményellenőrzések aránya: tízből kilenc lakásban eredményesen végezték el az ellenőrzést a kéményseprők. A fővárosi kéményállomány töredékénél kellett közvetlen életveszélyt megállapítani, ugyanakkor közel 30.000 kémény felújításra, átalakításra szorul.

2018. 09. 13

Kéményseprős gyerekprogramok az Andrássy úton

2018. szeptember 15-16. hétvégén is az Andrássy út ad otthont az idei Autómentes Nap rendezvényeinek, ahol Simon a kéményseprő is várja az érdeklődőket.

2018. 05. 21

Tedd meg MAgadért! – Környezettudatok családi-és sportnap a Margitszigeten

A FŐKERT Nonprofit Zrt., Budapest Főváros Önkormányzata Sportosztályával karöltve rendezi meg ismét a „Tedd Meg Magadért!” nagyszabású, ingyenes, környezettudatos családi- és sportnapját 2018. június 2-án, szombaton, délelőtt 10 órától este 22 óráig, a Margitszigeten. Várunk mindenkit!

2018. 02. 23

A fővárosban továbbra is biztosított a kémények rendszeres ellenőrzése

A fővárosi családi ház tulajdonosok 91%-a 2018-tól is igénybe kívánja venni a rendszeres kéményellenőrzést családja és ingatlana biztonsága érdekében. A társasházak és lakásszövetkezetek kötelező kéményellenőrzésével továbbra is biztosított a fővárosi kémények rendszeres és szakszerű kontrollja.

2018. 01. 03

Kéményseprőink kívántak sok szerencsét a köztársasági elnöknek

A FŐKÉTÜSZ kéményseprői kívántak szerencsét és sikeres új évet Áder János köztársasági elnöknek és rajta keresztül minden honfitársunknak.

2017. 10. 16

A Főváros továbbra is ellenzi a kötelező kéményellenőrzés eltörlését

Mind a Főváros, mind a FŐKÉTÜSZ Fővárosi Kéményseprőipari Kft. üdvözli Áder János köztársasági elnök döntését, mellyel megfontolásra visszaküldte az Országgyűlésnek a módosított kéményseprő-ipari törvényt.

2017. 10. 12

A Fővárosban a leghatékonyabb a kéményellenőrzés

Budapesten 2017-ben is minden tervezett kéményellenőrzés elvégzésre kerül. Idén a fővárosi kéményseprők 1.200 esetben tártak fel életveszélyes helyzetet. A kötelező kéményellenőrzés megszüntetése jelentősen csökkentené a jelenlegi biztonsági szintet.

2017. 10. 09

A Főváros elutasítja a kémények biztonsági szintjének csökkentését

Az országgyűléshez benyújtott törvénymódosítás megszüntetné a kötelező kéményel-lenőrzést a családi házak esetében. A tervezett változtatás családok százezreitől veszi el az eddig járó, kérés nélküli kéményellenőrzést.

2017. 09. 13

Kéményseprős gyerekprogramok az Andrássy úton

2017. szeptember 16-17. hétvégén is az Andrássy út ad otthont az idei Autómentes Nap rendezvényeinek, ahol Simon a kéményseprő is várja az érdeklődőket.