Tájékoztató

Tisztelt Ingatlanhasználó! Tisztelt Ingatlantulajdonos!

2021. május 1-jétől jelentősen megváltozik a fővárosi kéményellenőrzések rendje. A hatályos jog- szabályi előírások szerint májustól az ingatlan tulajdonosának vagy -használójának kötelezettsége a kéményellenőrzés megrendelése a kéményseprő-ipari szolgáltatótól. A FŐKÉTÜSZ Nonprofit Kft. ezeket az egyedi megrendeléseket, mint kéményseprő-ipari szolgáltató látja el ettől az időponttól kezdve. A fenti megrendelési kötelezettség minden olyan ingatlanra vonatkozik, amely az alábbi feltételeknek megfelel:

  • az ingatlan nem társasházi vagy lakószövetkezeti épületben található,
  • az adott ingatlanba valamely (bele- értve az egyéni vállalkozót is) van bejelentve, illetve résztulajdonosa gazdálkodó szervezet.

Nyilvántartásunk és az elérhető közhiteles adatok szerint az Ön ingatlana ebbe a kategóriába esik, így a rendszeres kéményellenőrzés megrendelési kötelezettsége Önre is vonatkozik, azaz a kéményellenőrzés díjfizetés ellenében továbbra is kötelező, és egy esetleges balesetet követően az ingatlantulajdonos büntetőjogi felelőssége is felmerülhet.

Mit kínál Önnek a FŐKÉTÜSZ Nonprofit Kft., mint kéményseprő-ipari szolgáltató?

  • maximális segítséget a jogszabályi kötelezettségek teljesítéséhez, az esetleges hatósági intézkedések elkerüléséhez
  • a kémény- és tüzelőberendezés használatból fakadó kockázatok minimalizálását, a legmagasabb szakmai színvonalat
  • a kötelezettséggel járó adminisztrációs terhek átvállalását Öntől
  • szakmai tanácsadást a kéményhasználattal, kéményfelújítással, tüzelőberendezésekkel, energiahatékonysági megoldásokkal kapcsolatban
  • teljes körű online ügyintézést

Hetvenéves fővárosi tapasztalatából fakadóan Társaságunk rendelkezik a legpontosabb kémény- és ingatlanadatokkal Budapesten, ami a szolgáltatásnyújtás alapja. Forduljon hozzánk bizalommal!

Amennyiben kérdése van a szolgáltatással kapcsolatban, illetve leadná megrendelését, azt IDE KATTINTVA megteheti.

Fővárosi Kéményseprők - FŐKÉTÜSZ Nonprofit Kft.